در جهان کنونی تولید تیزرهای تبلیغاتی یکی از روش های حائز اهمیت در بیزنیس مارکتینگ و بازاریابی به حساب می آید. شرکت ها و کارخانجات جهت معرفی و بالابردن نرخ مراجعه، فروش محصولات و یا خدمات خود اقدام به ساخت انواع مختلف تبلیغات مانند ساخت ویدئوهای مختلف تبلیغاتی و . .. می کنند. که این ویدئوها درپرده سینما ها، تلویزیونهای مختلف ، شبکه های مختلف اینترنتی، حتی تلویزیون های داخل مترو و ورزشگاه ها و موارد دیگر، استفاده می شود. در صورتی که تمامی پارامترهای مورد نظر به شکل صحیح در تولید تیزر ها لحاظ شوند، این دسته کارها می توانند در بازاریابی و فروش به صورت بسیار مفید عمل کنند. به همین علت در این مطلب سایت هنر برتر می خواهیم به موارد و عوامل تاثیرگذار در ساخت تیزر تبلیغاتی بپردازیم.
در ابتدا باید بگوئیم اصلا تیزر چیست؟
تیزر های تبلیغاتی در واقع یک نوعی از ویدئوهای تبلیغاتی هستند. البته در معنی لغوی آن به معنی چیزی است که انسان را اذیت می کند یا بهتر است بگوئیم فکر انسان را درگیر می کند ، در کمپین های تبلیغاتی وقتی می خواهند مشتری خود را دائما به یاد محصول یا برند خود نگه دارند از این تکنیک استفاده میکنند تا به این راحتی ها از ذهن خارج نشوند. این روش معمولا رمز آلود و برای ایجاد سر و صدا و جلب توجه صورت می گیرد. در بعضی مواقع حس تعجب، شادی، ترس و یا کنجکاوی ایجاد میشود. البته وقتی از حد خود و ظرفیت خود هم بگذرد ممکن است نتیجه عکس بدهد(ماننده تیزر عالیی که بازیگر می گفت کدوم را بدم؟ و پس از مدتی به اصطلاح روی اعصاب مخاطب رفته بود و نتیجه عکس می داد و به نوعی تنفر از برند ایجاد شد)
اما چطور و چگونه یک تیزر تبلیغاتی خوب تولید کنیم؟
حال که فهمیدیم تیزر های تبلیغاتی چه هستند ، می بایست پارامتر های موثر در ساخت تیز تبلیغاتی خوب وبا کیفیت و موثر را بیان کنیم. که در اینجا به چند مورد از آن که باعث موفقیت یک تیزر می شود می پردازیم:
بهتر است به نوعی رمز آلود یا دست نیافتی باشد
مردم دوست دارند سر از کار چیزی در بیاورند آنها دوست دارند چیستان حل کنند ، پس شما باید این موضوع را در نظر بگیرید، سعی کنید ویدئویی که می سازید حسن کنجکاوی مخاطب را تحریک کند، مردم را وادار به حل این معما و فکر کردن به آن بکنید. در حقیقت می بایست این باور را که حل این معما با ارزش و سود آور است را در ذهن بیننده برانگیزید.
به عنوان مثال می توانید مسابقه ایجاد کنید. سوالی طرح کنید و از آنها بخواهید جواب دهند .
اما پرده از راز خود بر ندارید
حالا که حس کنجکاوی مخاطب را جلب نموده اید خیلی آرام و قطره ای معما را برای او حل کنید سعی کنید این کار مرحله ای باشد تا فکر او مدام درگیر و درگیر تر شود این کار باعث می شود تا هیجان و علاقه به موضوع بیشتر شود همچنین سعی کنید به نوعی او را غافلگیر کنید و برایش غیر قابل پیش بینی باشید.
زمان ارائه را در نظر بگیرید
نمی دانم این جمله از استیو جابز هست یا در فیلم زندگی نامه او او جمله ای تاثیر گذار دارد و آن اینکه ارائه هر چیز به اندازه همان چیز اهمیت دارد، این ارائه ممکنه مسمول زمان یا مکان یا عوامل دیگری باشد در هر صورت منظور این است که بعد از ساخت تیزر برای چخش یا اکران آن عجله نکنید، بهترین زمان را برای پخش انتخاب کنید و نوع ارائه خود را در نظر بگیرید مخصوصا در اولین دیدار، مثلا مدیر مسئول هنر برتر آقای محمد نصوحی همیشه تاکید دارند که بعد از ساخت یک فیلم یا تیزر وقتی مشتری می خواهد برای بار اول یک تیزر ساخته شده را ببنید حتما در ال سی دی یا پرده با کیفیت و صدا مناسب باشد، نه روی موبایل و موارد مشابه که احتمالا گزینه خوبی برای نمایش اولیه نیستند.
جذابیت تیزر خود را بالا ببرید.
سعی کنید با عوامل مختلف برای تیزر جذابیت ایجاد کنید این جذابیت ممکن است یک کودک زیبا یا یک جمله تحریک کننده مثل این که خبری در راه است و یا هزار مورد دیگر باشد، در هر صورت کاری کنید که حداقل یک المان جذب در تیزر باشد، این بستگی به کارگردان دارد ممکن است از بازیگر معروفی استفاده کند، یا موسیقی خاطره انگیزی، یا نکته طنزی همه اینها به خلاقیت کارگردان تیزر بستگی دارد.
تیزر را به بیرون وصل کنید
شاید در بعضی از آگهی های دیده باشید که گوینده از مخاطب می خواهد فلان کد را از روی درب محصول برای یک شماره پیامک کنند این همان درگیر کردن یا وصل کردن تیزر به خارج از محیط خود است، مسابقه برگزار کردن و هشتک گذاری هم نوع دیگری از آن میباشد یا مثلا در قدیم از مخاطب خواسته می شد تا نظرات و پیشنهادهای خود را به شماره یا آدری سایتی که در تیزر قرائت شده بود در میان بگذارد.
همه اینها نقشه بود تا باعث شود برند در ذهن مخاطب باقی بماند.